Instagram Bildirimlerini Kapatma & Gizleme Yöntemi

Instagram bildirimler için yeni güncellemeler yayınladı. Kısa süre önce yayınlanan güncelleme, Instagram Bildirimleri için belli süreler boyunca gizleme özelliğini kullanmanıza izin veriyor. Bu sayede kısa süreli bildirimlerinizin telefon ekranına yansımasını durdurabiliyorsunuz. Kısacası daha esnek bir bildirim gizleme sistemi sunulmuş oluyor. Şimdilik bu özelliğin sadece iOS işletim sistemi için yayınlandığını belirterek başlayalım. Bu özelliği nasıl kullanacağınıza geçelim.

Belli Süreler İçin Instagram Bildirim Gizleme Özelliğini Kullanma

Başta söylediğimiz gibi bu özellik belli süreler için aldığınız bildirimlerin ekranda görüntülenmesinin engellenmesini sağlıyor. Toplantılarınız, meşgul olduğunuz anlar ya da bildirimleri görmek istemediğiniz zamanlar için kısa süreli bu ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Bildirim duraklatma özelliği olarak da bilinen bu özelliğin nasıl kullanılacağına geçelim.

  • Uygulamayı açın ve uygulama ekranında sağ alt kısımda yer alan profil simgesine tıklayın. Profil sekmesine tıklamanızın ardından ise sağ üst kısımda yer alan açılır menü çubuğuna tıklamanız gerek.
  • Üst üste sıralı olan menü çubuğuna tıklayın ve ayar menüsünü açın. 
  • Şimdi “Ayarlar” sekmesine giriş yapmanız lazım.
  • Ayarların ardından ise “Bildirimler” menüsüne giriş yapıyoruz. 
  • Buradan ise “Tümünü Durdur” seçeneğine tıklıyoruz.
  • Tümünü durdur seçeneği, uygulamanın bildirimlerinin ne kadar süre boyunca durdurulacağını seçeceğiniz ekrana yönlendirme yapacak. 
  • 15 dakika ile 8 saat arasında değişen çeşitli süreler var. Bu süreler arasında seçim yaparak, bildirimlerin ne kadar süre engellenmesini istediğiniz belirliyorsunuz.

Bu ayarları düzenlemenizin ardından ekranda beliren bildirimleri kapatmış oluyorsunuz. Fakat bu özellik sadece ekranda beliren bildirimlerin kapanmasını sağlıyor. Kısacası bildirimleri tam anlamıyla kapatma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Instagram Bildirimleri süreli bir şekilde durdurmuş oluyorsunuz. Yine uygulamaya girdiğiniz zaman bildirimleri görmeye devam ediyorsunuz.